5è Concurs de microrelats "És la tribu la que educa"

 


5è Concurs de Microrelats

ÉS LA TRIBU LA QUE EDUCA

El concurs de Microrelats és organitzat pel Grup de Mestres de l’Alt Penedès i el Vila?ensa, Festival del Pensament del Penedès, amb l’objectiu de fomentar la reflexió i l’intercanvi d’idees al voltant de l’educació, ja sigui en l’àmbit familiar, en el de l’educació reglada, el de l’educació en el lleure, el cinema, les xarxes socials, la televisió...

El tema a desenvolupar aquest 2022 és:

Amb ulls d’infant: S’HA MORT L’ÀVIA”

1.-Hi podran participar totes les persones majors de 16 anys.

2.-Tots els treballs participants hauran de tenir una extensió que no superi les 300 paraules.

3.-El jurat valorarà la qualitat literària, l’originalitat i la relació amb el tema del concurs.

4.-Les obres han de ser individuals, escrites en català i inèdites. Cada participant podrà presentar només un text.

5.-Els originals s’han de presentar en un document en format Microsoft Word, OpenOfice o PDF amb lletra Arial, cos 12 i a doble espai.

6.-Terminis i presentació:

A: Les obres s’han de presentar per correu electrònic amb l’assumpte “Concurs microrelats 2023” entre les 00.00 h del dia 15 de gener i les 23.59 h del dia 5 de març de 2023 a l’adreça: microrelatstribu@gmail.com

Caldrà enviar dos arxius en un únic correu:

El primer arxiu contindrà el text que es presenta a concurs en format Microsoft Word, Openoffice o PDF, i anirà anomenat amb el títol del text i el pseudònim de l’autor o autora. Per ex: “El rostre – Lluna -”. Tots els textos aportats en un altre format seran esborrats i no entraran a concurs.

El segon arxiu, que no s’obrirà fins després del veredicte, anirà anomenat amb el títol “Dades personals” i inclourà títol del text, pseudònim, nom, cognoms, edat, adreça, telèfon i correu electrònic.

B: Un cop finalitzat el concurs tots els arxius amb els textos no premiats seran esborrats. L’organització del Concurs no es fa responsable dels correus electrònics que no arribin o arribin en mal estat a la direcció de correu electrònica exposada.

C: Pel fet de participar en la convocatòria, els autors i autores autoritzen al Grup de Mestres de l’Alt Penedès i al Vila?ensa a fer difusió i promoció del Concurs fent servir reproduccions parcials o totals de les obres, amb les referències adients d’autoria, en qualsevol mitjà publicitari (revistes, premsa, ràdio, TV, cartells, webs i blogs, etc.).

7.-El Jurat estarà composat per  Josep Maria Verge, mestre, Carme Ortoll, mestra, Antoni Munné-Jordà, escriptor i  Anna Tomàs. 

8.-Veredicte

El veredicte del jurat es farà públic a l’acte que es realitzarà a Vilafranca del Penedès el dissabte dia 15 d’abril del 2023 a les 18 h. dins els actes del Vila?ensa, Festival del Pensament del Penedès.

El veredicte del jurat serà definitiu i inapel·lable.

El jurat es reserva la possibilitat de concedir accèssits.

9.-Premis

Seran premiats els quatre millors microrelats.

El premi consistirà en:

A: La màxima difusió dels microrelats guanyadors:

Els setmanaris penedesencs “La Fura” i “El 3 de 8” i el digital “Eixdiari” en l’edició posterior a l’acte del veredicte, publicaran els microrelats guanyadors, així com els possibles accèssits.

Ràdio Vilafranca emetrà els microrelats guanyadors.

B: Altres premis

Visites a museus, llibres, entrades per espectacles... gràcies a les empreses i entitats col.laboradores.

10.-Les persones participants al Concurs de Microrelats subscriuen les següents bases i accepten el veredicte final del jurat. També entenen i accepten la possibilitat que els premis esdevinguin deserts si el mateix jurat així ho creu convenient.

11.-El jurat es reserva el dret a interpretar aquestes bases en cas de dubte o decidir sobre qualsevol contingència que no hagi estat prevista.

Per a qualsevol dubte o aclariment podeu escriure’ns un correu electrònic a la següent adreça:                                           microrelatstribu@gmail.com                 

Amb la col·laboració de:

Setmanari La Fura, setmanari “El 3 de vuit”, Eixdiari, Ràdio Vilafranca, Vinseum, Museus de Calafell, Museu del Ferrocarril, Biblioteca museu Víctor Balaguer, Federació de moviments de renovació pedagògica de Catalunya,  Copisteria La Rambla, Fundació Pinnae, Castell de Gelida, Museus de Sitges, Museu Pau Casals, Biblioteca Torras i Bages, Editorial Andana, Llibreia l’Odissea, Llibreria la Cultural, Llibreria Cuscó, Temporada de espectacles Cal Bolet i Auditori, Cineclub Zazie, IES Milà i Fontanals, Cellers Albet i Noya, Jean Leon, Consell Comarcal de l’Alt Penedès i Ajuntament de Vilafranca.

 

Vilafranca del Penedès, 10 de gener del 2023

 

Grup de mestres de l’Alt Penedès

Vila?ensa, Festival del pensament del Penedès

 

     

 


Comentaris